Samosa Simple...
Inti:
Daging kisar / Daging dicincang halus
Serbuk Kari
Bawang Besar (seulas)
Bawang Putih (2 ulas)
Sayur Campur (Mix Vegetables)
Garam dan Gula
Dadukan bawang besar dan bawang putih.
Tumiskan bawang tadi dan masukkan serbuk kari secukupnya.
masukkan daging yg telah dicincang halus.
masak hingga daging lembut..tambah air selagi belum empuk
tambahkan garam dan gula. Masak hingga inti hingga agak kering.
sejukkan.
Kulit Samosa
belah kulit popia yg saiz besar kpd 3 bhgn.
lipat seperti kon dan isikan inti yg telah disejukkan.
lekatkn hujung dengan air.
goreng dengan api sederhana besar dan toskan menegak spy minyak xtinggal dalam segitiga samosa kita.
Senang je kan..tapi part menggoreng tu memang susah sket la. Kene pandai jaga api. Hihi kalo x xkanla semua ireng samosa ku.. Masa ni dapat dalam 20 keping je sebab buat sikit je inti nye. Siap di frozen kan lagi..#stokminumpetang#

posted from Bloggeroid